top of page

NIEUWS

CARILLON WOERDEN EN CORONAVIRUS

Ook carillon Woerden ondervindt gevolgen van het coronavirus. Vanaf 18 april a.s. worden de bespelingen weer hervat. Uiteraard blijft het kwartier- en uurspel gewoon doorspelen. Het carillon blijft daarmee een baken van vertrouwen waar we zo naar verlangen in deze verwarrende tijd.

Er zijn door de Stichting Carillon Woerden aanvullende richtlijnen opgesteld waarbinnen bespelingen door de beiaardier, met een aangepast programma, op een veilige manier plaatsvinden. Met als motto: Hou vol en geniet van de vertrouwde klanken. Maar uiteraard op 1,5 meter afstand van andere toehoorders. 

SPECIALE CARILLONBESPELING OP 7 MEI IN HET KADER VAN DE CARILLONESTAFETTE

Onze vaste beiaardier Henk Verhoef geeft op 7 mei een speciaal carillonconcert ter gelegenheid van de 75e bevrijdingsdag van Woerden. 


De carillonestafette begon op 14 september 2019 in Maastricht, toen in deze stad de 75-jarige bevrijdingsdag was. Daarna volgen alle andere plaatsen die meedoen. 


Voor Woerden is 7 mei de officiële bevrijdingsdag. 

MATHIEU POLAK WINT VISSER NEERLANDIA PRIJS

Een van onze vaste beiaardiers, Mathieu Polak heeft een prijs gekregen. Het gaat om de Visser Neerlandia Prijs, uitgereikt door het Algemeen Nederlands Verbond, voor zijn compositie en project Chag Sameach (joodse carillonmuziek). Verder naar beneden op deze pagina kunt u nalezen en luisteren naar wat dit project inhoudt. Wij feliciteren Mathieu met deze erkenning voor zijn werk.

Nieuws: Nieuws
bottom of page