top of page

Klassenrondleiding carillon Woerden weer groot succes.

“Het was een leuke activiteit. De kinderen hebben genoten!” aldus mevrouw van IJsseldijk, docente Jan de Bakkerschool.

Na twee jaar onderbreking is Carillon Woerden weer gestart met de klassenrondleidingen in samenwerking met KUVO en het Gilde Woerden, mede dankzij een gulle bijdrage van KUVO. Het was wederom een groot succes. Tussen 13 april en 22 juni zijn 6 klassen op bezoek geweest en zowel leerlingen als begeleiders waren allemaal even enthousiast over het programma.

Na de nodige veiligheidsinstructies ging de groep de toren beklimmen, onder leiding van een gids van het Gilde Woerden. Kinderen die echt niet naar boven durfden bleven achter met begeleiders van school en van de Stichting Carillon Woerden. Via een laptop in het torenportaal konden ze de verrichtingen van hun klasgenoten en van de beiaardier volgen.

Halverwege kon iedereen even uitblazen en vertelde de gids over de geschiedenis van de toren en de wachtruimte.

Daarna ging het verder naar de klokkenzolder, waar ze uitleg kregen over de klokken. Nog een verdieping hoger zat beiaardier Mathieu Polak al klaar om met een muziekquiz de werking van het het carillon te verduidelijken. Nadat de groep gesplitst werd ging een deel naar de schilderijenzolder en de trans met de gids van het Gilde Woerden en de andere helft bleef bij de beiaardier. Om de beurt mochten de kinderen ook zelf op het carillon spelen en zo hun muzikale kunsten aan Woerden laten horen. Later werd er gewisseld.

En als iedereen weer beneden was kregen degenen in het torenportaal een enthousiast verslag.

De stichting carillon Woerden hoopt ook volgend jaar weer klassen te ontvangen voor deze succesvolle excursie. De aanmelding voor deze rondleiding loopt via KUVO, wanneer de mail voor inschrijving voor culturele activiteiten wordt verzonden. Er is maar plek voor acht groepen, dus wees er snel bij, want vol is vol!
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Zoals in de Nieuwsbrief van december vorig jaar is uiteengezet verliep onze 10-jarige overeenkomst met de Gemeente Woerden op 31 december 2022. Wij hebben de afgelopen 2 jaar intensief met de gemeente

Vanaf nu staat het jaaroverzicht 2022 online. Hierin kunt u nalezen wat de belangrijkste gebeurtenissen zijn geweest waar het carillon Woerden bij betrokken is geweest. Natuurlijk was er in maart een

bottom of page