top of page

Klassenrondleidingen carillon Woerden weer gestart

Op woensdag 13 april was weer de eerste Klassenrondleiding bij het carillon Woerden, in samenwerking met KUVO.


En wat hebben de kinderen ervan genoten! Vanwege de coronapandemie kon deze populaire activiteit niet doorgaan in 2020 en 2021. Een voordeel was dat beiaardier Mathieu Polak een uitgebreid programma met een quiz had samengesteld. De leerlingen van de Willem Alexanderschool moesten onder andere raden of de gespeelde melodie over de winter of de lente ging. En natuurlijk mocht een aantal ook zelf op het carillon spelen en zo hun talent aan Woerden laten horen.


De andere helft van de klas ging eerst met de Gildegids naar de schilderijenzolder en de trans op. Daar kregen ze nog een paar interessante verhalen over Woerden en Woerdenaren te horen en konden ze kijken of ze hun school en huis konden ontdekken. Daarna wisselden de groepen.

In mei en juni is er nog een aantal rondleidingen gepland en we rekenen erop dat scholen zich binnenkort weer bij KUVO kunnen opgeven voor 2023.

Meer informatie op de pagina educatie.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Vanaf nu staat het jaaroverzicht 2022 online. Hierin kunt u nalezen wat de belangrijkste gebeurtenissen zijn geweest waar het carillon Woerden bij betrokken is geweest. Natuurlijk was er in maart een

bottom of page