Zomerconcerten door gastbeiaardiers

Bijgewerkt: jul 4

In juli zullen 4 gastbeiaardiers op carillon Woerden mooie concerten gaan geven. Het spits wordt afgebeten door Vincent Hensen-Oosterdijk, stadsbeiaardier van Winschoten en Veendam. Hij zal op zaterdag 10 juli van 13.15-14.15 uur een zomerconcert geven in het kader van het Kaasmarktproject en onder andere een stuk van Händel, Haydn en een eigen compositie laten horen. Op woensdag 14 juli tussen 11.00 en 12.00 uur zal Mathieu Polak een zomerconcert geven tijdens de weekmarkt. Hij speelt vaak in Woerden, dus hij weet hoe hij mooie klanken uit de Petrustoren kan laten komen. Mathieu is een van de vaste beiaardiers in Bunschoten-Spakenburg en vaste beiaardier van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij brengt u in vakantiestemming met een programma bomvol zomervitaminesmet als thema verschillende wijken in New York, oftewel The Big Apple. Henk Veldman is beiaardier van Middelstum en Raalte. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van de muziekuitgeverij Edition Pors, welke is gespecialiseerd in bladmuziek voor beiaard en orgel. Ook is hij een veelgevraagd begeleider van koren en solisten. Henk Veldman geeft op zaterdag 17 juli van 13.15 tot 14.15 uur een Kaasmarktproject zomerconcert op het carillon in Woerden. Hij combineert 4 Preludia van Matthias Vanden

Gheyn met composities van collega beiaardiers en zonnige zomerhits. Over deze combinatie schrijft Henk Veldman: “Ik geef toe: een vreemde combinatie: ‘The ketchup song’ met barokke preludia maar met een glaasje tequila erbij zal het zeker gaan.” En als laatste komt Gerda Peters spelen op zaterdag 24 juli tussen 13.15 en 14.15 uur. Zij is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collega-beiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Zij neemt u mee op een muzikale reis naar het Engeland van Jane Austen en via watermelodieën stroomt ze door naar de jaren 80.

Een carillonconcert is goed te beluisteren op een terras of een andere geschikte plek in het stadshart. De tuin naast de Petruskerk is een ideale plaats om van het concert te genieten. De tuin is toegankelijk via het hek naast de ingang van het Stadsmuseum.


Kijk op de pagina Bespelingen voor de programma's.
7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

ANBI 2020

Het ANBI-document 2020 staat vanaf heden op de site. U kunt het hieronder downloaden of lezen of via deze pagina op onze website.